Over mij

Mijn naam is Peter Sijsling en ik woon inmiddels meer dan 30 jaar in Duitsland en heb een bureau voor ontwerp en planning van vrijstaande woningen als ook voor bouwtechnisch advies. Ik heb een ruime ervaring in het ontwerpen van vrijstaande woningen in verschillende ontwerpstijlen. Samen met de klanten ontwikkel ik een ontwerp dat bij de klant past en uiteraard ook binnen het budget gebouwd kan worden. Ik hoef geen huizen te ontwerpen om mij zelf te verwezelijken, het gaat mij om het ontwerpen van huizen waar de klanten graag in wonen. Al mijn ontwerpen sluiten aan bij de woonwensen en levensstijl van mijn klanten

De kosten van uw nieuwbouw worden uiteindelijk bijna uitsluitend door u zelfs bepaald o.a. door de vrije keuze van het materiaal, uitvoering, kleuren enzv . De fotos op de site zijn eerder ontworpen/gebouwde huizen naar mijn ontwerp, ieder huis wordt aangepast aan het budget en de smaak van de klant en uiteraard ook heel belangrijk, de situatie van de kavel.  U hebt van begin af aan invloed op alle details en betaald niet de onnodige kosten voor overhead / winst en andere dingen van een project ontwikkelaar, aannemer of makelaar. Dat maakt bouwen onder vrije architectuur voordeliger.
Er zijn zoveel factoren die invloed op de uiteindelijke prijs hebben dat het gevaar groot is om appels met peren te vergelijken. Vandaar dat wij na het gesprek met de klant een ontwerp en een bouwbeschrijving  maken en dit aan meerdere aannemers voorleggen. Daarna is het pas mogelijk om de offertes (zonder appels en peren....) te vergelijken en blijft er genoeg speelruimte voor de onderhandeling voor een nog betere prijs zodat mijn kosten minimaal terug verdient worden.

Gebouwd met de traditionele bouwmethode door gebruik te maken van b.v. kalkzandsteen en beton gecombineerd met hoogwaardige isolatiewaarden volgens de Duitse normen. Of alternatief met een hout skelet- indien gewenst.

Bovenstaand een van de ontwerpen (uit 1898) van mijn overgrootvader Durk Sijsling, hij was architect in Amsterdam. Herkomst van de afbeelding : Met vriendelijke toestemming van het Stadsarchief Amsterdam

Klik op de foto: Link opent in een nieuw venster naar het stadsarchief in Amsterdam

 

De vrijheid van de klant ! Een leven zonder schoonheids commissie ………..

Gelukkig hebben wij allemaal een verschillende smaak anders had ik maar een huis mogen ontwerpen.  Van het schetsontwerp tot de verhuizing begeleid ik u gedurende het gehele traject.

Ik werk uitsluitend op basis van een vast honorarium en heb geen enkel interesse dat uw nieuw huis duurder zal worden dan door u gepland.
Daarnaast begeleid ik al meer dan 20 jaar Nederlanders bij de aankoop van een bestaande woning in de grensregio met Duitsland.

Lees meer op www.droomhuisduitsland.com (Link opent in een nieuw venster)

Voor een voor u geheel vrijblijvend advies gesprek op mijn kantoor in Twist hou ik mij aanbevolen

Verwerkersovereenkomst, privacyverklaring en algemene voorwaarden